Groupius Wonen levert een bijdrage aan het gelukkig en fijn ouder worden

Groupius Wonen ontwikkelt een duurzame woonoplossing die eenzaamheid onder ouderen terugdringt, doorstroming in de woningmarkt bevordert en (buurt)bewoners helpt gelukkig en fijn oud te worden. 

Dit doen we in de eerste plaats door duurzame woningen te ontwikkelen die niet zichtbaar zijn voorbereid op de oude dag. Bewoners kunnen autonoom in een fijne en veilige omgeving tot op zeer hoge leeftijd blijven wonen.

Als ouderen hun grote eensgezinswoningen inruilen voor een meer passende Groupius Wonen woning, kunnen gezinnen met kinderen de vrijgekomen gezinswoningen betrekken. Zo komt lokaal de doorstroming in de woningmarkt op gang.

Maar fijn ouder worden gaat verder dan het hebben van een fijne passende woning. Je wilt ertoe doen en in contact komen met anderen, kortom je wilt een actieve bijdrage blijven leveren aan de samenleving.

Onze ambitie rijkt dan ook verder dan het realiseren van woningen. Met de wooncomplexen die we ontwikkelen, creëren we plekken die het in contact komen met anderen faciliteren. Zo helpen we eenzaamheid onder ouderen tegengaan. Het is ons streven om dit op de volgende 3 manieren te realiseren:

 

1. Verbinding tussen bewoners

In onze wooncomplexen realiseren we relatief veel gezamenlijke ruimtes, waar bewoners activiteiten kunnen ontplooien en sociale contacten optimaal kunnen onderhouden. Denk hierbij aan een cafetaria, een atelier, een kookruimte of een gezamenlijke (moes)tuin.

Groupius Wonen blijft na oplevering van het complex actief betrokken. Zo dragen we actief bij aan het creëren van een fijne sociale dynamiek op de verschillende locaties.

 

2. Verbinding tussen bewoners en de buurt

De wooncomplexen van Groupius Wonen zorgen ook voor een verbinding met andere ouderen in de buurt. Een aantal gezamenlijke ruimtes zijn toegankelijk voor buurtbewoners. Daarnaast worden er activiteiten georganiseerd waarbij de buurtbewoners betrokken worden, zo krijgt een Groupius Wonen locatie een centrale plek in de buurt.

 

3. Verbinding tussen generaties

We proberen niet alleen contact met de buurt te versterken, het liefst ook tussen generaties in de buurt. Samenwerkingsverbanden opzetten tussen (jeugd)verengingen en stichtingen in de omgeving geeft bewoners van Groupius Wonen een gevoel van voldoening en laat hen een actief onderdeel van de maatschappij zijn.
Ouderen kunnen met hun ervaringen en kennis op die manier overdragen. Jongeren kunnen hun kennis delen en hulp bieden.

 

Lees verder over Groupius Wonen>

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van nieuwe locaties!

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals